Wie ik ben?

Wie ik ben? Anja Timmer 

Geboren in 1961 in het Drentse Emmen en opgegroeid in Twente in een gezin als zesde in de rij van acht dochters. Het beroep van mijn vader was loodzetter bij verschillende kranten, terwijl mijn moeder als huisvrouw traditioneel zorgde voor het gezin. In mijn jeugd werd de familie steeds groter door alle vriendjes en dus zwagers met vervolgens alle neefjes en nichtjes die erbij kwamen.
In de loop der jaren vlogen de eerste oudere zussen uit en werd het ouderlijk huis leger. De eerste van de oudere zussen ging trouwen toen ik zes was en samen met mijn iets jongere zusje was ik bruidsmeisje, een heel bijzondere herinnering. In korte tijd daarna zijn er nog drie oudere zussen getrouwd.
De weekenden en vakanties brachten we vaak door in het zomerhuisje van mijn ouders in Beckum een dorp vlakbij ons. Ik was altijd buiten en hield van heerlijk ravotten, slootje springen, bramen plukken en voelde me soms een kwajongen. In de naastgelegen boerderij hielp ik bij alle werkzaamheden en mocht ik op de tractor rijden, best wel stoer als ik erop terugkijk.
Dat actieve gedrag komt ook terug op de middelbare school waar ik klassenvertegenwoordiger was en tijdens mijn opleiding zat ik in de leerlingenraad. Toen wij zelf kinderen kregen en zij naar school gingen, was ik lid van de medezeggenschapsraad, voorleesmoeder en ging ik mee met uitstapjes.
Vanaf 1985 ben ik vanwege de opvoeding van de kinderen parttime gaan werken. Uiteindelijk kregen we drie prachtige kinderen: Thijs, Madelon en Rens. We vertrokken uit Twente naar Rotterdam en met een ommetje via Leusden vestigden we ons in Hengelo, uiteindelijk weer in Twente. Niet alles was rozengeur en maneschijn. In 2000 ben ik gescheiden, gelukkig in goede harmonie en hebben we onze kinderen in co-ouderschap verder opgevoed.
Ik woon samen met Gerard, hij heeft 2 kinderen Els en Bouke samen hebben we vijf kinderen en ondertussen 3 kleinkinderen en het 4e kleinkind wordt in juli verwacht. Onze kinderen zijn inmiddels allemaal uitgevlogen en komen regelmatig gezellig bij ons thuis.
Het belangrijkste in mijn werk is dat ik uitdagingen niet uit de weg ga, verbinding zoek met partijen en met hard werken doelen weet te bereiken. In de politiek uit zich dat af en toe in het voeren van stevige debatten altijd gericht op de inhoud en met respect voor de persoon.  
Ik heb oog voor de mensen om me heen en sta altijd open voor het gesprek. Ik vind het belangrijk om mijn eigen afspraken na te komen, me aan mijn woord houden en verwacht dat ook van anderen.
Naast het werk is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Ik heb veel gereden met mijn BMW 1100R, helaas is dat niet goed voor mijn rug waardoor ik de BMW heb moeten verkopen. Gelukkig brengen we wel veel tijd door op het water om te zeilen, met als favoriete bestemming de Waddenzee. Iedere dag wandelen we met de honden en verder fiets ik graag in de omgeving.